pointer-on-mapclose-envelopetelephone

Blog

Corona en uw onderneming update 24-4

Update 24 april

In navolging van het grote succes in België, heeft het team van juristen van Accounton alle steunmaatregelen van de Nederlandse overheid gebundeld in een handige virtuele assistent. Deze virtuele assistent is ontwikkeld door Accounton.io in samenwerking met o.a. partners als Accountancyworld, Dizzydata, Exact, Novak, Silverfin, Syneton en Yuki.

We hebben die assitent ook op onze website geplaatst. Met de virtuele assistent kunt u alle antwoorden vinden met betrekking tot de steunmaatregelen van de diverse overheden. Zo kunt u als klant 24/7 bij ons terecht met uw vragen over de steunmaatregelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

———————————————————————————

Update 6 april

Meer belastingsoorten

Het bijzonder uitstel gold al voor inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonbelasting. Bijzonder uitstel kun je nu ook aanvragen voor kansspelbelasting, assurantiebelasting, verhuurderheffing, milieubelastingen (EB/ODE, kolenbelasting, afvalstoffenbelasting, belasting op leidingwater), accijns (minerale oliën, alcohol en tabak), verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken en vergelijkbare belastingen in Caribisch Nederland.

 

NOW – regeling

De voorwaarden van de NOW-regeling zijn 31 maart 2020 bekend gemaakt. Vanaf 6 april 2020 kun je de aanvraag bij het UWV  indienen. Of wij doen dit voor u.

De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De NOW komt in plaats van de regeling voor werktijdverkorting. De regeling werktijdverkorting is dus gestopt.

 

Tozo -regeling

U kunt zelf de Tozo – regeling aanvragen bij uw gemeente.

 

 

 

———————————————————————————

Update 30 maart

De gemeente Westland heeft een pagina waarop verschillende regelingen staan. Via deze pagina kunt u ook de bijzondere bijstand zelfstandige aanvragen.  Let op u vraagt de bijstand aan bij de gemeente waar u woont niet waar uw bedrijf is gevestigd.

De Rijksoverheid heeft een noodpakket voor banen en economie opgesteld. Daar is nu ook een overzicht van gemaakt, zodat u kunt bekijken welke regeling voor u van toepassing kan zijn.

Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van ‘Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVI-19 (TOGS)’ .  Bent u actief in de geselecteerde sectoren? Neem contact met ons op.

Per 30 maart is de lijst met vastgestelde SBI codes uitgebreid en komen er meerdere soorten bedrijven in aanmerking voor deze regeling.

 

Uitstel BTW

Wij willen u wijzen op het belang van aangifte doen. Alleen als de aangifte over kwartaal 1 gedaan is, kunnen wij uitstel aanvragen en voorkomt u een boete.

 

 

———————————————————————————

Update 26 maart

Dankzij de huidige crisis zijn er verschillende noodmaatregelen getroffen. U vind deze onder andere op www.coronaregelingen.nl

Degene waarmee wij u nu direct kunnen helpen, hebben we even toegelicht:

 

Bijzonder uitstel voor Belastingaanslagen:

U kunt uitstel voor 3 maanden aanvragen op diverse Belastingen. Heeft u op dit moment Belastingaanslagen liggen die u nu niet kunt betalen? Wilt u dan aan ons doorgeven om welke Belastingen het gaat (Soort, Aanslagnummer en bedrag)? Dan kunnen wij dit uitstel voor u gaan regelen.

 

Wilt u uitstel voor de komende loonbelastingen, dan horen wij dat ook graag. Uitstel moet dan per keer aangevraagd worden. Uitstel over de maand februari kan deze week nog in orde gemaakt worden. Wilt u dit laten weten?

Uitstel voor de BTW over KW01 kunnen we pas aanvragen nadat we uw aangifte in April hebben ingediend. Tegen die tijd zullen we u vragen of u in aanmerking wilt komen voor dit uitstel.

 

Voorlopige aanslagen Inkomstenbelasting, ZVW en Vennootschapsbelasting:

Heeft u een voorlopige aanslag ontvangen en denkt u dat deze aanslag te hoog is? Wilt u dan aangeven welke aanslagen wij moeten verlagen?

 

Bijzondere bijstand zelfstandige:

Voor deze aanvraag moet u zich zelf bij uw Gemeente aanmelden.

Voor de Gemeente Westland: BBZ loket voor zzp-ers en kleine ondernemers, telefoonnummer 140174, optie 2

Voor de Gemeente Rotterdam: rbz.wi@rotterdam.nl of 010-4984777

 

———————————————————————————

Update 23 maart

Op dit moment zijn het opeens rare tijden.

Wij krijgen veel telefoontjes en mailtjes over de aangekondigde regelingen door de Regering en Belastingdienst. Wij houden uiteraard alles goed in de gaten.

Helaas kunnen wij nu nog niet veel doen, aangezien UWV, Gemeentes en de Belastingdienst nog niet voorbereid zijn op het indienen van deze aanvragen. Er moeten nog formulieren komen en inlogmogelijkheden etc. Zodra we iets daadwerkelijk kunnen gaan regelen voor u, dan gaan we dat uiteraard gelijk in orde maken.

 

Heeft u hulp nodig en/of vragen over de nieuwe werktijdverkorting en NOW, Noodfonds, aanvragen BBZ bij de Gemeente of uitstel/verlagen van voorlopige aanslagen dan horen wij dat graag.
Voor meer informatie kunt u deze site in de gaten houden: Rijksoverheid/actueel

 

Heeft u een zakelijke lening bij de bank, dan heb ik begrepen dat ze de aflossing en rente verplichting automatisch gaan opschuiven voor 6 maanden. Wilt u dit in de gaten houden en ons op de hoogte houden?

 

Heeft u vragen over welke regeling voor u van toepassing is? Wilt u advies over hoe u kosten kunt besparen? Wij helpen u graag met persoonlijk advies.

Neem contact met ons op via 0174 – 520100 of via whats app 06 – 20708379 en wij helpen u graag verder.

Ga terug

Onze fiscaal adviseur

Michel Boekestijn: fiscaal adviseur
Ik help u graag verder met al uw financiële vragen.

App uw vraag tijdens kantoortijden naar 06-20708379

Boekestijn Administratiekantoor, aangenaam. Wij hebben één duidelijk doel: u als ondernemer ondersteunen bij al uw administratieve zaken, zodat u zich als ondernemer kunt richten op uw vakgebied. De partij voor al uw administratieve zaken.
 

Aangesloten bij

Nederlandse orde van Administratie- en Belastingdeskundigen

 

Direct advies

App je vraag dan via:
06-20708379

(tijdens kantooruren)

Inloggen op

 

Echt betrokken

Neem contact op

Boekestijn Administratiekantoor
Poortcamp 9b
2678 PT De Lier, Westland
0174 - 520100

info@boekestijn-administratiekantoor.nl
KVK 27333045

 

Volg ons ook op

Bel
App
E-mail
Route
Open chat
Welkom
Kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje en een van onze medewerkers helpt je graag verder.